MÓNIKA PÁSZTOR: ĽADOVÝ MEDVEDÍK SNIEŽIK

MÓNIKA PÁSZTOR: ĽADOVÝ MEDVEDÍK SNIEŽIK

- Kategórie: Rozprávky

Kde bolo, tam bolo, bol raz jeden ľadový medvedík, ktorého volali Sniežik. Sniežik žil v zoologickej záhrade, kde sa veľa hral so svojou mamičkou a oteckom. Bol veľmi šťastný, ale zo života mu predsa len niečo chýbalo: keďže nemal súrodenca a na okolí nebývali iní mackovia, nemal nikoho s kým by sa mohol hrať, okrem svojich rodičov. Preto sa už nevedel dočkať tretích narodenín, aby konečne nastúpil do škôlky a spoznal nových kamarátov v jeho veku. Nemusel dlho čakať, veď jeseň tu bola raz-dva a Sniežik oslávil svoje tretie narodeniny. Vzrušene balil do batôžka svojho kamaráta na spanie a papučky a vybral sa spolu s rodičmi do škôlky. Keď však vstúpil do svojej triedy, zostal prekvapený. Ostatné zvieratká sa síce na neho podobali, ale ani jeden nemal taký krásny biely kožúšok ako on. Všetko to bolo totiž mackovia hnedý. S ľadovým mackom sa nikto z nich nechcel hrať, celý deň sa hral sám a vykladal si drevené skladačky. Raz sa pokúsil zapojiť do hry s domčekom pre bábiky, ale dostal túto odpoveď:

- Sniežik, ty si iný ako my, preto sa s tebou nebudeme hrať. Nájdi si iných kamarátov!

Ľadový medvedík prišiel domov veľmi smutný. Rozhodol sa, že už sa do škôlky nikdy nevráti, veď aj tak ho tam nikto nemá rád. Rodičom sa však bál zdôveriť a na druhý deň ráno povedal svojej mamičke:

- Mamička, dnes nemôžem ísť do škôlky. Necítim sa dobre, veľmi ma bolí bruško.

Ale mamička veľmi dobre poznala Sniežika a hneď si všimla, že medvedík niečo tají. Silne ho objala a takto sa mu prihovorila:

- Sniežik, vieš, že mne môžeš povedať čokoľvek? Čo ťa trápi?

Sniežik sa rozplakal a od začiatku do konca vyrozprával všetko, čo sa stalo predošlý deň. Mamička si ho pozorne vypočula, povzbudila a rozhodla sa, že pôjde do škôlky, aby sa porozprávala s pani učiteľkou o včerajších udalostiach. Pani učiteľka bola veľmi chápavá a sľúbila Sniežikovej mamičke, že všetko preberie s detičkami v škôlke. Tak sa aj stalo. Potom, čo medvieďatá zjedli olovrant, pani učiteľka si ich posadila na koberček a začala:

- Iste ste si všimli, že niekto nám dnes chýba. Sniežik dnes do škôlky neprišiel, pretože mal pocit, že ho tu nikto nemá rád. A vy predsa viete, že nie je dôležité, kto ako vyzerá. Na Zemi žije množstvo zvieratiek a každé z nich je iné. Nezáleží na tom, ako vyzeráme, ale ako sa k sebe správame.

Mackovia sa veľmi zahanbili. Rozhodli sa, že napravia, čo pokazili. Na druhý deň Sniežik pozbieral všetku svoju odvahu a opäť sa vybral do škôlky. Keď vstúpil do budovy, neveril vlastným očiam. Všetci mackovia boli oblečení v bielom tričku a vyzerali ako ľadové medvede! Sniežik už zbieral všetku svoju odvahu, aby sa opýtal, čo sa stalo, keď k nemu pristúpil jeden z mackov:

- Odpusť nám, že sme k tebe boli takí hrubí!

Následne sa k nemu pripojil ďalší:

- Boli sme k tebe nespravodliví. Čo by si povedal na to, keby sme začali odznova?

- Chceš sa hrať s vláčikmi? – prerušil rozhovor tretí macko.

Sniežik sa usmieval od radosti. Hneď sa pobral hrať s ostatnými a už ho nikdy nenapadlo zostať doma namiesto škôlky.

Radi chodíte do škôlky? Kto sú vaši najlepší priatelia? Ako sa zvyknete hrávať?

Ak ste zvedaví aj na produkt s obrázkom Sniežika,kliknite sem !

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená!

Tags: MÓNIKA PÁSZTOR: ĽADOVÝ MEDVEDÍK SNIEŽIK