SPÁNKOVÝ HOROSKOP 1/2

SPÁNKOVÝ HOROSKOP 1/2

- Kategórie: Blog

"KTO SA POZERÁ VON, SNÍVA, KTO SA POZERÁ DOVNÚTRA, PREBÚDZA SA."

       (CARL GUSTAV JUNG)

Toddie si od svojich začiatkov kladie za cieľ podporovať mamičky a rodičov pri uspávaní detí všetkými dostupnými prostriedkami a prispievať tak k pokojnému spánku celej rodiny. Pri tejto serióznej práci sa však z času na čas objavia návrhy na témy, ktoré síce súvisia s problematikou, ale majú za cieľ skôr pobaviť. Takýmto nápadom je aj nápad Spánkového horoskopu, ktorý sa zrodil už dávno, ale pre nedostatok času a kapacít nebol doteraz zrealizovaný.

Ale pretože veľmi radi vystúpime z každodennej role „špecialistov na spacie vaky”, hneď, ako sa naskytla príležitosť, sme sa rozhodli predstaviť aj našu inú stránku. Györgyi Láar, jedna z majiteliek Toddie, oprášila svoje rokmi nadobudnuté vedomosti z oblasti astrológie a zostavila tento vtipný horoskop. S výsledkami oslovila aj zopár priateľov, ktorí sú ešte väčšími odborníkmi na hviezdne znamenia ako ona, doladila texty a keďže Györgyi je aj znamenitou ilustrátorkou, nakoniec ich, inšpirovaná Toddie slimáčikom, doplnila vtipnými obrázkami.

Teraz zostáva už len položiť otázku Ako sa vám horoskop páči? Platí uvedené na vás alebo členov vašej rodiny? Podeľte sa s nami v komentároch! Sme veľmi zvedaví ...



BARAN (21. MAREC – 19. APRÍL)

„Čím menej spíš, tým dlhšie žiješ.”

Je plný energie, nadšenia, vášne, vždy pripravený na akciu. Je to bojovná, odhodlaná osobnosť, ktorú charakterizuje výbušnosť, odvaha a spontánnosť. Miluje slobodu, rád riadi iných, ale netoleruje, keď mu hovoria, čo má robiť. Je ochotný a úprimný.

Nie je možné ho unaviť, z toho dôvodu ťažšie zaspáva, najmä, ak si počas dňa nevybil energiu. Nespí sa pri ňom ľahko, všetkých od seba odtláča, zoberie si prikrývku, v spánku kope.

Obvykle si vystačí s malým množstvom spánku, z postele priam vyskočí, okamžite funguje na plné obrátky a vrhá sa do náručia zážitkom a výzvam nasledujúceho dňa.



BÝK (20. APRÍL – 20. MÁJ)

„Ešte sa na to vyspím.”

Pokojný, hĺbavý, vytrvalý, cieľavedomý, vo všetkom hľadá harmóniu a krásu. Stabilita a bezpečnosť sú pre neho kľúčové. Jeho trpezlivosť je takmer nekonečná, za každých okolností zostáva pokojný. V konkrétnych situáciách sa rozhoduje ťažko a pomaly.

Je pôžitkár v jedle, pití i spánku. Miluje spať veľa a dlho. Pekne zariadená útulná spálňa a pohodlná mäkučká posteľ sú pre neho veľmi dôležité.

Ide o najpohodlnejšie znamenie zverokruhu. Po prebudení sa rád ponaťahuje, z postele sa neponáhľa, dáva si načas, ako spomalený… a nemá rád, keď ho ženú.



BLÍŽENCI (21. MÁJ – 21. JÚN)

„Trápi ho len jedno, že keď spí, nemôže hovoriť.”

Skutočný prieskumník, ktorého neustále ženie zvedavosť a nepokoj v snahe spoznávať svet. Má súčasne veľa nápadov, báda, skúma. Je živý a stále pripravený na akciu. Je spoločenský, štebotavý a neustále v pohybe.

Dostať ho do postele je prakticky nemožné, vždy je niečo dôležitejšie ako spánok. Jeho spánkové zvyklosti sú dosť nestále: niekedy spí pokojne, inokedy sa len prehadzuje, raz vyskočí z postele ako prvý, inokedy nie je schopný vstať. Dokáže spať aj v najväčšom neporiadku. Je aktívny aj počas spánku, putuje po celej posteli.

Po prebudení sa stáva okamžite súčasťou spoločenského života, debatuje, pobehuje, každého objíma.



RAK (22. JÚN – 22. JÚL)

„Moja posteľ, môj hrad.”

Zraniteľná, intuitívna osobnosť, ktorú poháňajú emócie. Nemá rád zmeny. Je precitlivený, preto je jeho základnou motiváciou obrana, vyhýba sa konfliktom. Jeho inštinkty a intuícia sú veľmi spoľahlivé. Je rodinne a domácky založený, najlepšie sa cíti v kruhu svojej rodiny.

Ak nič nenaruší jeho vnútornú rovnováhu, je skutočný spáč, ktorý spánku nikdy nemá dosť. Pre neho je spánok zároveň duchovným naplnením. Má rád, keď je okolo neho poriadok. Ide o znamenie, ktoré je najviac späté so svojím domovom, preto nerád spí na cudzích miestach.

Po prebudení rád pomáha iným, ale ľahko sa nechá uniesť vlastnými úlohami.



LEV (23. JÚL – 22. AUGUST)

„Nebuď spiaceho leva!”

Disponuje veľkou energiou a vyžarovaním. Je odvážny, silný, optimistický, cieľavedomý, užíva si život. Je veľkorysý a miluje spravodlivosť, ochotne pomáha tým, čo sa ocitli v problémoch. Rodený vodca, ktorý je rád v centre pozornosti a pozornosť si dokáže aj získať. 

Byť stredobodom pozornosti je pre neho totožné s pokojným spánkom. Na druhej strane rád leňoší, leňošenie je podstatou jeho existencie … rovnako ako v prípade kráľa zvierat.

Miluje pohodlnú posteľ kráľovských rozmerov.

Jeho nepriateľom je skoré vstávanie, ráno ho priam musíte ľutovať. Po nedostatočnom spánku sa budí mrzutý, umrnčaný. A kto sa ho opováži súriť, ten môže ľahko prísť o hlavu…



PANNA (23. AUGUST – 22. SEPTEMBER)

„Ako si kto ustelie, tak bude spať.”

Mimoriadne racionálna, spoľahlivá, precízna. Má vynikajúce intelektuálne schopnosti, logické myslenie, rýchly postreh a analytické sklony. Disponuje silným zmyslom pre kritiku. Je usilovná a má rada poriadok.

Aj v spálni preferuje čistotu, poriadok, vyžehlenú posteľnú bielizeň a ustlanú posteľ. Vždy sa snaží o dokonalosť, preto niekedy až príliš premýšľa a analyzuje veci do najmenších detailov, čo jej bráni v zaspávaní. Nemá problém vstať skoro ráno, ale je si vedomá toho, že vtedy musí zaľahnúť včas.

Je otrokom svojich návykov. Vykoľají ju zmena denného režimu, ale ak ide všetko v zabehnutých koľajach, má usmievavé rána.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená!

Tags: spankovy_horoskop