Aká je funkcia gamaší na spacích vakoch Toddiebag?

Aká je funkcia gamaší na spacích vakoch Toddiebag?

- Kategórie: Blog

Pred uvedením spacáčikov Toddiebag neboli na maďarskom trhu spacie vaky s nožičkami podobného strihu. A nie náhodou. Dovtedy známy štýl akosi nenaplnil očakávania mamičiek, čo malo hneď niekoľko dôvodov. My sme tie dôvody zistili a vyvinuli sme náplet, ktorý premenil v zahraničí síce dostupné, ale „zabudnuté” spacie vaky s nožičkami na praktické a obľúbené produkty.   


Alina egyszarvús tipegőhálózsákban

Myšlienka špeciálnych gamaší


Keď sme sa v roku 2013 rozhodli, že chceme navrhovať a vyrábať spacie vaky s nožičkami, po porade s mamičkou – konzultantkou pre obliekanie bábätiek sme zdokonalili nielen strih, ale aj náplety na konci nohavičiek. Už po prvých testoch bolo totiž zjavné, že v spacáčikoch bez gamaší nohy dieťaťa z nohavíc vyčnievajú a hrozí tak väčšie riziko nachladnutia odspodu. Nehovoriac o tom, že nohavice bez gamaší sa ľahko vyšmyknú od členku až po kolená a dieťa má tak celé lýtka holé a studené. Museli sme navrhnúť spôsob, ktorým by sme vyriešili oba problémy naraz: aby sa vak v noci nevyhŕňal a nôžky dieťaťa boli zakryté, ale zároveň zostal charakter vaku zachovaný a poskytoval dieťaťu voľnosť vo dne i v noci. 

Čím sú gamaše iné?

Gamaše spacích vakov Toddiebag sú tunelové ukončenia nohavíc, ktoré sa večer pomocou praktického prekladu dajú za sekundu uzatvoriť a premeniť na ponožky a ráno opäť premeniť na nohavice. Vývoj gamaší prebiehal súčasne s vývojom spacích vakov a pretrváva až dodnes. Materiál gamaší, ich rozmery aj vyhotovenia sú prispôsobené tak, aby zaisťovali dieťatku pohodlie, ale zároveň nenarušili funkciu spacieho vaku. Ak nejaký parameter nesedí, spacáčik na to môže doplatiť svojou kvalitou.

tipegőhálózsák kamásli

Materiál gamaší

V súčasnosti sa ako materiál gamaší na spacích vakoch Toddiebag používa 100 % bavlna, ktorá je v každom ohľade priateľská k pokožke bábätiek, ale zároveň dostatočne pružná na to, aby spĺňala požiadavky kladené na funkčnosť. Pružnosť je dôležitá pri prekrytí alebo odkrytí nožičiek aj v prípade, že je drobček už vo vaku navlečený. Správne pružné gamaše držia pri členku a nevyhŕňajú sa pod kolená ani vtedy, keď dieťa behá s bosými nôžkami. Aj preto sme po prvých rokoch našich pokusov vylúčili z ponuky nožičkové spacie vaky bez gamaší, pretože nôžky síce nie je potrebné prekryť, ale bez prekrytia sa funkcia spacieho vaku stáva otáznou.   



Rozmery gamaší

Z vyššie spomenutého je zrejmé, že nie je jedno, aký je rozmer gamaší. Ak sú príliš tesné, dieťa ich rýchlo vyrastie, začnú mu tlačiť nôžky a v noci sa stávajú nepoužiteľnými, čo samozrejme nie je dobré. Ak sú gamaše príliš široké, spacáčik sa po nôžkach šmýka hore-dole, ako v prípade klasických spacích vakov s nožičkami. Dokonca sa stalo, že dieťatko počas nočného vrtenia vytiahlo nôžku zo širokého nápletu a preložilo ju do druhého, čím sa obe nôžky zasekli v jedných gamašiach. Samozrejme, že je to pre dieťa nepríjemná situácia, ktorá ho zobudí a vybuduje v ňom nedôveru voči spaciemu vaku, ktorá časom môže prerásť až do odmietania. Preto nie je jedno, aké veľké sú gamaše. Rozmery gamaší na spacáčikoch Toddiebag už celé roky zdokonaľujeme, aby čo najviac zodpovedali prísnym požiadavkám.

Bezpečné gamaše

Pri vývoji prémiových produktov Toddiebag bolo prvou požiadavkou zvýšenie ich bezpečnosti, preto sme ich opatrili protišmykovými pásmi. Ako v prípade mnohých ďalších vylepšení, aj za túto myšlienku vďačíme vám, mamičkám. 

csúszásgátlós kamásli

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená!